Digital RØREkalender frem til jul

Her er årets julekalender fra RØRE-prosjektet. Hver skoledag i hele desember publiserer vi en ny luke som læreren kan åpne sammen med elevene sine.

Vil du gi elevene en anledning til RØRE seg litt ekstra hele veien frem mot jul?

RØRE-ambassadører fra hele Viken har kommet opp med løsningen:

Her er årets julekalender fra RØRE-prosjektet. Hver skoledag i hele desember publiserer vi en ny luke som læreren kan åpne sammen med elevene sine.

Og det blir muligheter for å vinne fine premier hver uke.

Lukene inneholder morsomme aktiviteter knyttet til ett av RØRE-temaene:

  • Bevegelsesglede
  • Matglede
  • Gode søvnvaner

Aktivitetene skal ikke kreve noe planlegging, men fordrer noe enkelt utstyr som finnes på alle skoler.

Fra 1. desember finner du dagens luke om du går inn på RØREs Facebook-profil. Luken publiseres kl 06.00 hver morgen.

Følg oss på Facebook her

Kalenderen er laget slik at aktivitetene skal kunne tilpasses alle trinn i grunnskolen. Bli med og start dagen på en aktiv og morsom måte sammen med elevene dine hver dag frem til jul.

Barn og unge som spiser bra lærer bedre!

Det er forskjell på folk i Norge, og noe av det vi kan se det tydeligst på er matvaner og aktivitetsvaner.

Elsie Brenne er ernæringsfysiolog, folkehelserådgiver og prosjektansvarlig for RØRE-prosjektet i Viken fylkeskommune. Her skriver hun om noe som ligger hennes hjerte nært:

Det har de senere årene kommet mye og god forskning som dokumenterer sammenhengen mellom barn og unges kosthold og læring. Særlig ser vi det at elever som har et dårlig kosthold eller, som vi sier på fagspråket, har dårlig ernæringsstatus, og som begynner å spise sunnere også får bedre læringsresultater.

Les mer om RØRE-prosjektets arbeid med matglede

Det er hjemmet som har hovedansvaret for barn og unges kosthold, men skolen kan også gjøre en stor forskjell. Skolen har ansvaret for å tilrettelegge for gode skolemåltider, som å sette av nok tid til å spise, skape trivelige spiseomgivelser og trygge forhold rundt måltidet. Dette gjelder både skolemåltidet og måltider på skolefritidsordningen.

Les om Helsedirektoratets retningslinjer for mat og måltider i skolen

Et skole-eksempel med byggrynsgrøt

Noen skoler tar også ansvar for å tilby gode måltider, som f.eks. skolefrokost. På Kirkefjerdingen skole i Indre Østfold har de vært med i RØRE-prosjektet i flere år. De har blant annet hatt RØRE-ambassadør og fått midler til utekjøkken og utstyr til uteaktivitet.

I år har de fått støtte til en frokostassistent som serverer byggrynsgrøt til elevene hver morgen. Det er en stor suksess for skolen. Ifølge rektor Martha Hersleth Holsen spiser elevene byggrynsgrøt «til den store gullmedaljen».

Flere RØRE-skoler har skolen fått støtte til en frokostassistent som sørger for at skolen kan servere frokostgrøt til elever.

Et puff kan utjevne forskjeller

Det er forskjell på folk i Norge, og noe av det vi kan se det tydeligst på er matvaner og aktivitetsvaner.

Når skolen legger til rette for gode skolemåltider – og til og med serverer måltider – er skolen med på å utjevne forskjeller. Vel og merke hvis vi klarer å få de elevene som trenger det mest til å delta på måltidene og spise. Lærere og helsesykepleiere pleier å ha ganske god oversikt over hvilke elever som kan trenge et lite puff for å komme og delta i felles frokost på skolen. Gi dem det puffet!

Vil du lese mer? Sjekk ut denne norske studien.

Se hva som skjer når 40 ambassadører fra hele Viken møtes!

RØRE-ambassadørene er propellene i RØRE-prosjektet. Det er de som får ting til å skje. Ambassadørene representerer hver sin RØRE-skole og deltar på samlinger der de får møte andre lærere, utveksle erfaringer og faglig påfyll.

RØRE-ambassadørene er propellene i RØRE-prosjektet. Det er de som får ting til å skje. Ambassadørene representerer hver sin RØRE-skole og deltar på samlinger der de får møte andre lærere, utveksle erfaringer og faglig påfyll.

Les mer om RØRE-ambassadørene her


Her er noen tilbakeblikk fra siste samling, der 40 ambassadører møttes i to dager på Inspiria Science center. Et av produktene fra disse dagene er en julekalender med spennende RØRE-aktiviteter.

Besøk på Hannestad skole.
Rektor på Hannestad skole forteller om deres erfaringer med RØRE-arbeid og uteområde.
Deilig gresskarsuppe laget av Matvalgets kokk.
Kunnskapsgrillen TIURN er et godt sted både for læring og matglede.
Ole Petter Hjelle med RØRE-flaske etter å ha fortalt om koblingen mellom fysisk aktivitet og læring.
Det jobbes med julekalender.
Engasjement!
Tidligere RØRE-ambassadør, Fredrik Reiten, fortalte om sine erfaringer med fysisk aktiv læring.
To dagers samling på unike Inspiria Science center i Sarpsborg.
God stemning!
Rolf Inge Ølberg følger spent det som skjer på de videregående skolene i RØRE-prosjektet.
Prosjektledelsen er godt fornøyd etter en todagers samling.
God stemning og god og bærekraftig mat tilberedt av Matvalget sammen med RØRE-ambassadørene.
Prosjektledelsen…
Helsedirektoratet om retningslinjer for mat og måltider i skolen.
Jorunn Randby forteller om hva som skal til for å få til gode skolemåltider.
Matvalget forteller om sunne og bærekraftige kantiner i Viken.
Muligheter med «Spis mer av» og Ungt Entreprenørskap.

Læring i friluft

–Et gratis tilbud til RØRE-skolene fra Oslofjordens Friluftsråd

RØRE har inngått et samarbeid med Oslofjordens Friluftsråd. De tilbyr en rekke kurs som dere RØRE-skoler kan bestille hjem til deres skole eller nærområde. Oslofjordens friluftsråd tilbyr både kurs for pedagoger og skoleklasser. Og det er helt gratis.

Les mer om tilbudet på Oslofjordens friluftsråd sine sider.

Ta kontakt med Annika for bestilling

Kurs for pedagoger:

Generelt inspirasjonskurs/Fysisk aktiv læring i friluft

Innhold: Med Fagfornyelsen legges det opp til mer praktisk læring, og mer læring gjennom lek. Dette er et praktisk rettet kurs, der deltagerne får konkrete tips til hvordan en kan flytte skolefagene ut av klasserommet og ut i friluft. Tips om hvordan samle elevene, sikkerhet og aktivitetstips. Diskusjoner og erfaringsutveksling underveis.

Tid: fra ca to timer

Antall deltakere: minimum 6 stk

Passer for: lærere og assistenter på alle trinn

Praktisk matte ute -inspirasjonskurs

Innhold: Gjennom å oppleve mengder, størrelsesforhold med mer i praksis får mange elever en aha-opplevelse. Vi lærer bort enkle og morsomme aktiviteter som du kan bruke i matematikkundervisning utendørs.

Tid: fra to timer

Antall deltakere: minimum 6 stk

Passer for: lærere og assistenter på alle trinn

Livet i fjæra/marinbiologi

Innhold: Hvordan gjennomføre en praktisk økt i fjæra med elevene, med forslag på før- og etterarbeid. Tips på utstyr og gjennomgang av de vanligste marine artene. Undervisning i bærekraftig utvikling er en naturlig del av kurset.

Tid: fra to timer

Antall deltakere: minimum 6 stk

Passer for: lærere og assistenter fra ca fjerde trinn og oppover

Marin forsøpling

Innhold: Marin forsøpling er et stort miljøproblem. Kurset setter deltakerne grundig inn i temaet og kan inkludere rydding av en lokal strand. OF har lang erfaring med pedagogisk arbeid knyttet til temaet marin forsøpling. Vi foreslår både for- og etterarbeid som dere kan gjøre på egen hånd.

Antall deltakere: minimum 6 stk

Passer for: lærere og assistenter på 5.-10. trinn og videregående skole

Sikkerhet ved, på og i vann (livredningskurs)

Innhold: Livet ved vannet er herlig, men kan også være farlig. På dette kurset arbeider vi med sikkerhet i, på og ved vann. Sikre at lærerne er trygge og har grunnleggende ferdigheter i selvberging og livredning. Kurset gir grunnleggende kompetanse for å ivareta sikkerheten for den elevgruppen, planlegging, forebyggende livredning og gjennomføring av alarmplan. Kurset gjennomgår opplæringslovens krav til sikker og trygg undervisning og er tilpasset ny læreplan i kroppsøving. Praktisk livredningsprøve utendørs.

Tid: seks timer fordelt på ca tre timer teori og tre timer praktiske øvelser ved og i vann

Antall deltakere: 6 til 18

Passer for: alle som ønsker å bli tryggere ved vannaktiviteter. Deltakerne må være svømmedyktige.

Kurs for skoleklasser:

Praktiske kurs hvor vi står for veiledning, undervisning og utstyr. Du som lærer får en mulighet til å lære og oppleve kurset sammen med elevene. I forkant av kurs mottar ansvarlig lærer en e-post med informasjon og forslag på forberedelser. Det faglige innholdet tilpasses trinnet.

Fysisk aktivitet, lek og samarbeidsøvelser ute

Innhold: en dag med masse lek og moro gjennom læringsaktiviteter. Vi gjennomfører at antall leker og aktiviteter som krevet lite og enkelt utstyr, som vi håper at dere tar i bruk jevnlig i etterkant av kurset. Innslag av matte, norsk/engelsk, samfunnsfag og naturfag.

Tid: fra to timer

Antall deltakere: ca 20 til 50 elever

Passer for: alle trinn (for elever på vg1 Helse- og oppvekstfag og vg2 Barne- og ungdomsarbeider legges kurset opp som et inspirasjonskurs slik at elevene har ny kunnskap med seg ut i praksis)

Praktisk matematikk ute

Innhold: Med praktiske oppgaver og konkrete eksempler får elevene mulighet til å repetere og lære inn matematikk. Vi er fysisk aktive mens vi jobber med blant annet brøk, geometri og ulike regnemåter. Ved å bruke uteområdene og naturen jobber vi med problemløsning og forståelse av rom og forhold.

Tid: ca to timer

Antall deltakere: ca 20 til 50 elever

Passer for: 1.-7. trinn

Mat i friluft

Innhold: Mat smaker best på tur, og aller best når den er blitt tilberedt ute. Mat på bål trenger ikke å være pølser. Dette kurset tar for seg ulike sider ved matlaging på tur. Vi arbeider med hygiene på tur, regler for bålfyring, bruk av kokeapparater og mange praktiske tips. Til slutt lager vi et sunt og næringsrikt måltid sammen. Kurset tilpasses aldersgruppen.

Tid: 3-4 timer

Antall deltakere: maks 30 eleverPasser for: 5. – 10. trinn, videregående skole

Livet i fjæra, havforsker for en dag

Innhold: Elevene er havforskere for en dag og får utforske et spennende økosystem. Vi samler inn arter, både dyr og planter, i fjæra. Vi bruker ulike metoder for innsamling, og jobber med å sortere det vi finner. Underveis lærer vi blant annet om ulike arters levesett og samspill. Til sist smaker vi på noe av det vi har funnet. Kurset kan knyttes til flere kompetansemål i fagplanen for naturfag, i tillegg til at det er relevant for det tverrfaglige temaet bærekraftig utvikling.

Tid: 3-5 timer

Antall deltakere: ca 20 til 50 elever

Passer for: 3. – 10. trinn, videregående skole

Ta kontakt med Annika for bestilling

Møt RØREs nye prosjektleder for videregående skoler

Navn: Rolf Inge Ølberg

Alder: 47 år

Litt om meg: Jeg bor i Halden sammen med kone og 3 barn, og en hund. Jeg jobber som fagleder for idrettsfag/kroppsøving på Kalnes vgs i Sarpsborg.

Bakgrunn:
Opprinnelig kommer jeg fra Ølberg i Sola kommune, bodde 8 år av barndommen i Kamerun (Afrika). Jeg studerte grunnfag og mellomfag idrettsfag på UIA (Universitetet i Agder), i tillegg til religion, matematikk og PPU. Har jobbet 8 år som lærer i ungdomsskolen, og 14 år som idrettslærer/fagleder i videregående. Jeg har også vært folkehelsekoordinator på Kalnes vgs i 8 år.

Jeg har vært aktiv fotballspiller og volleyballspiller på lavt nivå, og alltid likt å trene. Nå er jeg fotballtrener for Kvik Halden Jenter 13.

Hva er din motivasjon for å jobbe med RØRE?

Samfunnet har endret seg, og jeg ser at det er et stort behov for å få til tiltak i skolen som fører til at ungdommene øker aktivitetsnivået og får mer kunnskap om kosthold og søvn/hvile. Det blir veldig spennende å se om de ulike RØRE-skolene kan få inspirasjon og ideer fra hverandre (og meg), til å gjennomføre ulike RØRE-tiltak på egen skole. Jeg gleder meg til å jobbe sammen med RØRE-skolene i Viken!

Hva ønsker du å oppnå gjennom RØRE?

Jeg håper at de skolene som er med kan få gjennomført ulike tiltak som igjen fører til at elevene får bedre helse, trivsel og utvikling.

Hvilke forventninger har du til det neste RØRE-året?

Det blir veldig spennende å se hva vi får til. Jeg tror vi må være litt tålmodige. Men jeg håper alle skolene får iverksatt tiltak og opplever en form for positiv entusiasme rundt disse tiltakene. Jeg synes det er interessant å få innblikk i hvordan de jobber med livsmestring på ulike skoler.

Hvorfor er RØRE-prosjektet viktig?

Det er viktig fordi det kan bidra til at skolene får økonomisk hjelp til å få realisert ulike tiltak, og legge grunnlag for at det jobbes systematisk og målrettet med RØRE-temaene.

Hvilket av RØRE-temaene er din favoritt

Fysisk aktivitet. Jeg tror vi kan få til mye på dette temaet hvis vi tenker litt utenfor boksen, og tør å satse. Jeg tror at RØRE-prosjektet kan gå foran og vise ulike tiltak som også kan overføres til andre skoler i landet. Da får det jo enormt stor verdi for mange mennesker.
Her kan du lese mer om hvordan RØRE-prosjektet jobber med fysisk aktivitet

Og ellers?

Ellers ser jeg veldig frem til å jobbe med utviklingsarbeid sammen med alle de dyktige RØRE-ambassadørene. Vi hadde et utrolig positivt første møte på Olavsgaard. De var engasjerte, positive og veldig motiverte for å jobbe med RØRE-prosjektet. Dette blir gøy!

Er du RØRE-ambassadør? Les om hva det betyr å være RØRE-ambassadør.

Hei, verdens beste RØRE-ambassadører!

RØRA her! Jeg heter Cathrine Rød Gundersen og er utdannet husstellærer fra Stabekk. Jeg har jobbet som lærer i Trøgstad. På vår skole hadde vi et prosjekt vi kalte løp&spis, som ble starten på RØRE-prosjektet. Vi gjennomførte aktiv læring i alle fag og serverte to sunne måltider til alle i uka. Vi så at dette gjorde elevene mer fornøyde og at det hadde positiv påvirkning på skolehverdagen.

Sparebankstiftelsen ble oppmerksomme på prosjektet. De inviterte oss til å søke støtte til det som først ble RØRE i Østfold (2016-2020) og nå RØRE Viken (2021-2024).

Nesten 100 skoler har deltatt i RØRE i Østfold. Som prosjektleder har jeg vært så heldig å få jobbe med 75 fantastiske RØRE-ambassadører. Dyktige lærere som ivrer for at elevene skal ha gode opplevelser i skolehverdagen og som gjerne gjør en ekstra innsats for at alle skal oppleve mestring.

Vil du ha besøk på din skole?

Noe av det mest spennende jeg som prosjektleder gjør er å reise på skolebesøk og bli kjent med hvordan dere jobber på deres skoler. Gjennom RØRE har jeg møtt så mange dyktige lærere og skoleledere. Nå har jeg fylt opp kalenderen på ny og er klar for en turné i hele Viken og kanskje ses vi snart på akkurat DIN skole?

Ta kontakt med Cathrine for å avtale skolebesøk på din RØRE-skole

Bevegelse, matglede og nok søvn

Jeg håper at vi sammen kan sette fokus på bevegelse, matglede og nok søvn som viktige forutsetninger for læring og for å mestre skolehverdagen på best mulig måte. Alt til det beste for elevene i Viken.

Les mer om RØRE-temaene

Tusen takk til alle «gamle» RØRE-ambassadører for den fantastiske jobben dere har lagt ned, og sikkert kommer til å fortsette med, og velkommen til dere som er «nye» RØRE-ambassadører!

Jeg GLEDER meg til å bli bedre kjent og jobbe sammen med dere!

Våk skole, et RØRE-fyrtårn

Våk skole i Våler kommune har vært med i RØRE-prosjektet fra begynnelsen. Personalet, med rektor Sine Rismark og inspektør og RØRE-ambassadør Inger-Marie Eriksen i spissen, består av ildsjeler som brenner for at elevene skal oppleve best mulige skoledager.

Våk skole i Våler kommune har vært med i RØRE-prosjektet fra begynnelsen. Personalet, med rektor Sine Rismark og inspektør og RØRE-ambassadør Inger-Marie Eriksen i spissen, består av ildsjeler som brenner for at elevene skal oppleve best mulige skoledager.

– Hadde vi ikke hatt en person som Inger Marie til å holde i dette prosjektet, hadde det aldri gått. Vi er helt avhengig av ildsjeler for å lykkes, sier rektor Sine Rismark.

Etter at de ble med i RØRE har de skaffet seg aktivitetskasser til alle klasser, som de bruker til daglig fysisk aktiv læring. De serverer et sunt, varmt måltid til alle elevene hver torsdag fra skolekjøkkenet som er oppgradert med industriutstyr. De har satt opp en lavvo, som brukes blant annet som uteklasserom og til høsten skal de i gang med å dyrke sin egen mat i en skolehage.

– RØRE har betydd masse for vår utvikling de siste årene, og for skolens omdømme. Foreldrene peker på hva som er gjort, og får lyst til å gjøre mer, sier RØRE-ambassadør Inger-Marie Eriksen.

Våk skole har FAU og ivrige foreldre med på laget, og har hatt hjelp til å sette opp både apparater og zip-line på uteområdet. Nå er de i gang med en pump track bane til ivrige syklister.

Både elever, lærere og foreldre er begeistret for den store endringen de har klart å få til de siste årene.

Heia Våk!

Her er de nye RØRE-skolene

Nå er det klart: Her kan du se hvilke skoler som får penger til RØRE-prosjekter i høst.

Nå er det klart: Her kan du se hvilke skoler som får penger til RØRE-prosjekter i høst.

68 skoler og to kommuner får til sammen 7,4 millioner kroner til å jobbe med kosthold, gode søvnvaner og fysisk aktivitet gjennom første utlysning i RØRE-prosjektet i Viken. 

– RØRE-prosjektet er kanskje mer aktuelt enn noen gang nå. Vi vet at korona-pandemien har rammet skjevt og at den forsterker sosial ulikhet. Å jobbe for at ALLE barn skal kunne leve sunne og aktive liv, uavhengig av sosial bakgrunn er viktig folkehelsearbeid.

Det sier fylkesråd Anne-Beathe Tvinnereim, som har ansvaret for folkehelse i Viken fylkeskommune. 

Fra frokostservering til læring i bevegelse

Anne Beathe K. Tvinnereim (Sp), Fylkesråd for klima og miljø
Foto: Tom-Egil Jensen

– Vi har fått inn mange spennende prosjekter og det er en stor glede å dele ut 7,4 millioner til skoler som i praksis viser at god helse og god læring går hånd i hånd, sier fylkesråden. 

Det er et stort spenn i prosjektene som igangsettes, men det er mange skoler som særlig ønsker å satse på frokostservering, utekjøkken og legge til rette for læring i bevegelse. 

– Vi gleder oss veldig til å jobbe sammen med alle disse RØRE-skolene og se hva de klarer å få ut av prosjektene sine, sier prosjektleder i RØRE, Cathrine Rød Gundersen. 

Viken fylkeskommune har fått 40,5 millioner kroner av Sparebankstiftelsen DNB for å jobbe med RØRE-prosjektet i skolene i Viken. Prosjektet er en videreføring av en satsing fra Østfold som har pågått siden 2017 der over 100 skoler har deltatt. 

Korona-pandemien gjør behovet for RØRE enda større

Oppstarten av RØRE-prosjektet i Viken har blitt utsatt grunnet korona-pandemien. Men fra høsten 2021 fortsetter arbeidet for sunne og aktive barn i hele Viken for fullt.

– Vi har 68 skoler, to kommuner og til sammen 40 nye «RØRE-ambassadører» som ute på skolene skal jobbe med å engasjere egen skole i RØRE-arbeidet. Vi har tro på at dette bidrar til både bedre helse og bedre læring for elevene og vi gleder oss til å komme i gang, sier prosjektleder Gundersen. 

Håpet er at skolene i høst skal kunne være tilbake i litt mer normal drift.

Søk om midler til å RØRE din skole

Nesten 100 skoler har deltatt i RØRE-prosjektet i Østfold. Nå kan skoler i hele Viken søke om midler til folkehelseprosjekter på sin skole.

Nesten 100 skoler har deltatt i RØRE-prosjektet i Østfold. Nå kan skoler i hele Viken søke om midler til folkehelseprosjekter på sin skole.

På Kirkelund skole i Skiptvet får elevene servert frokostgrøt hver dag. Det har skolen fått til takket være folkehelseprosjektet RØRE. På skolen har de også en egen RØRE-ambassadør som jobber for å spre kunnskap om RØRE-temaene bevegelsesglede, matglede og søvn på skolen. 

– Dette er så viktig for elevene. Vi er opptatt av å jobbe med hele mennesket og elever som ikke har spist, beveget på seg eller sovet dårlig er ikke like mottakelige for læring, sier rektor Anne-Jorid Thomassen Næss. 

Viken fylkeskommune inviterer nå skoler til å bli med å RØRE Viken og lyser ut midler til folkehelsetiltak i skolen. 

Søknadsfristen for første utlysning er passert. Ny søknadsfrist for 2021 kommer. 

Her finner du mer informasjon om søknadsprosessen

Gjennom RØRE-prosjektet kan alle skoler i Viken nå søke om støtte til å realisere folkehelseprosjekter som de har tro på og som bidrar til å fremme elevers helse, trivsel og læring på skolen.   

Hvordan bli en RØRE-skole?

– Dette er en gavepakke til skoler som ønsker å teste ut nye måter å jobbe på og det er slike skoler vi er på jakt etter i RØRE-prosjektet, sier fylkesråd for kompetanse, Siv H. Jacobsen i Viken fylkeskommune.  

40,5 millioner kroner til folkehelseprosjekt i skolen 

Viken fylkeskommune har fått 40,5 millioner kroner av Sparebankstiftelsen DNB til å jobbe med ernæring, fysisk aktivitet og søvnkvalitet i skolen gjennom innovasjons- og folkehelseprosjektet RØRE. Prosjektet har oppstart våren 2021.  

Nye læreplaner i skolen 

I høst har det blitt lansert nye lærerplaner i skolen der folkehelse og livsmestring er ett av tre tverrfaglige tema. 

– RØRE-prosjektets arbeidsmåter er gode bidrag for skoler og lærere til å operasjonalisere folkehelse og livsmestring i fag – og som en del av skolens helhetlige arbeid, sier fylkesråd Jacobsen.  

RØRE-prosjektet samarbeider med ledende fagmiljøer og RØRE-skoler får tilbud om å delta i nettverk der de får kompetanse, inspirasjon og støtte i RØRE-arbeidet. 

Fylkesråd for plan, klima og miljø, Anne-Beathe Tvinnereim og Siv H. Jacobsen, fylkesråd for kompetanse har tro på skolen som arena for å jobbe med folkehelse.
Foto: Viken fylkeskommune
– Hvorfor skal vi jobbe med folkehelse i skolen? 

–  Bevegelse, kosthold og søvn er grunnleggende forutsetninger for å kunne lære. Vi ønsker at alle barn skal ha muligheten til å leve sunne og aktive liv, uavhengig av sosial bakgrunn. Skolen er en arena der vi treffer alle barn og derfor mener vi at vi må jobbe med folkehelse også der, sier fylkesråd for plan, klima og miljø Anne-Beathe Tvinnereim. Hun har ansvaret for folkehelse i Viken fylkeskommune. 

100 RØRE-skoler i Østfold 

RØRE-prosjektet i Viken er en videreføring av pilotprosjektet som startet opp i Østfold i 2017. Så langt har nesten 100 skoler deltatt i RØRE-prosjektet og formålet er at flest mulig elever skal fullføre utdanningsløpet sitt med best mulig resultat.   

For spørsmål knyttet til søknaden, kontakt prosjektleder Cathrine Rød Gundersen, tlf.: 909 88 979 eller prosjektansvarlig, Elsie Brenne, tlf.: 911 13 613

Jubler for 40 millioner kroner til folkehelse til Viken-skolene

Viken fylkeskommune får 40 millioner kroner av Sparebankstiftelsen DNB til et stort folkehelseprosjekt som nå rulles ut i skolene. – En gavepakke som vil komme barn og ungdom til gode, sier fylkesrådsleder Tonje Brenna.

Viken fylkeskommune får 40 millioner kroner av Sparebankstiftelsen DNB til et stort folkehelseprosjekt som nå rulles ut i skolene. – En gavepakke som vil komme barn og ungdom til gode, sier fylkesrådsleder Tonje Brenna.