God sommer – vi lader opp til høsten

Her avslører vi nye RØRE-prosjekter, sommerplaner - og at vi sitter på hemmeligheter.

Her avslører vi nye RØRE-prosjekter, sommerplaner – og at vi sitter på hemmeligheter.

Det er straks duket for skoleferie etter et skoleår hvor vi endelig er tilbake på skolene – og det er mer liv og RØRE igjen. Takk for all innsatsen dere har lagt ned for elevene i Viken.

At det skjer mye bra der ute på skolene? – Det vet vi etter å ha sniktittet litt i rapportene dere har sendt inn. Tusen takk til dere som har levert. Vi gleder oss til å gå systematisk gjennom alle og til å dele gode eksempler som vi andre kan lære noe av.

En annen ting vi ser frem til er alle de nye prosjektene som sparkes i gang fra høsten av. Hele 128 skoler vil ha tilknytning til RØRE-prosjektet neste skoleår. 95 skoler vil ha en RØRE-ambassadør som jobber for å knekke koden for hvordan vi kan få til mer fysisk aktivitet, bedre kosthold og gode søvnvaner for elever i Viken.

Her finner du oversikten over hvilke skoler som har fått RØRE-midler til høsten.

Velkommen til nye RØRE-skoler

60 skoler er nye i RØRE-prosjektet neste skoleår. Det etableres egne nettverk for disse skolene med mål om å få til både kompetanseheving og erfaringsdeling.

36 skoler får støtte til en «frokostassistent». Det gjør en forskjell for ganske mange elever i Viken at mange av disse skolene vil servere frokost nesten hver dag.

Det finnes massevis av gode tiltak for å få til økt fysisk aktivitet. Mange skoler vil få utstyr til fysisk aktiv læring og til RØRE-pauser.

Lurer du på hva RØRE-pauser er?
Les mer om hvordan få til RØRE-pauser her.

Til høsten slipper vi en hemmelighet

Til høsten vil vi også slippe en godt bevart hemmelighet som vi har jobbet sammen med SEFAL (Senter for fysisk aktiv læring) om det siste året. Den hemmeligheten håper vi at kan være et metodeløft for lærere i hele Norge og styrke skolene i hvordan få til mer fysisk aktivitet i undervisningen.

God sommer!

Men før alt dette skal vi alle sammen ta oss en god og velfortjent sommerferie. Vi ønsker alle samarbeidspartnere, nye og gamle RØRE-skoler og ikke minst alle elever i Viken en god sommer.

Her i prosjektledelsen skal prosjektansvarlig Elsie løpe o-løp på dansk jord, prosjektleder Cathrine skal bake mye grovt brød i bakerovnen i drivhuset sitt. Prosjektmedarbeider Frøydis skal jobbe hardt med gode søvnvaner i midtattssol og prosjektleder Rolf Inge tester ut alle de nye RØRE-pausene på ungene sine i hele ferien. Kommunikasjonsansvarlig Siri takker for seg i RØRE og løper videre til nye utfordringer.

Er du i tvil om hva de tre RØRE-temaene er kan du lese deg opp i sommerferien:
Les mer om de tre RØRE-temaene

God sommer alle sammen. Vi ses til høsten!