Skolefrokost på Gol skule

  • Gol Skule

  • RØRE-tema: Matglede

Hva har blitt gjort:
vi har skolefrokost for mellomtrinn og ungdomstrinn 3 dager i uken. Det er en voksen og elever med valgfag - innsats fra andre som setter fram mat og rydder opp. Elevene kan spise frokost fra kl. 8.00-8.25 før skolestart. Elevene har mulighet til å komme med innspill på hva de ønsker å spise. Vi har fått til et samarbeid med kjøkkenet på Helsetunet (ansvarlig for maten for sykehjem og barnehage) om innkjøp av varer. Mat som blir servert: - frukt og grønt - knekkebrød og havregryn - ost, skinke, smør, yoghurt - hjemmelaget smoothie og baguett enkelte dager - temamat på spesielle dager.

Hvorfor har man gjort dette:
Vi ønsket å gi elevene et tilbud for å få mat før skolestart. Slik at de har bedre forutsetning for å konsentrer seg og ha en god dag på skolen.

Hva har vært en suksess:
Det har blitt en sosial arena for mange elever som kommer. I snitt har det vært opp mot 40 elever innom på en uke.

Potensial til forbedring:
Jobbe videre med rutiner og være kreative med mat.