Hvordan trigger vi ulike grupper til aktivitet i skolegården? Hør landskapsarkitekten som har fått stor oppmerksomhet med Jentestrategien. Og bli med på en spennende inspirasjonsøkt med Tverga!
Gjennom dette webinaret får dere tips og inspirasjon til anlegg og installasjoner som trigger ulike målgrupper. Og – vi forsøker å gi noen konkrete svar på hvordan din skole kan realisere enkle installasjoner inne og ute.
Se webinaret eller del det med kollegaene dine:
Landskapsarkitekten deler kunnskap om hva som får jenter i aktivitet.
Hvis vi tenker litt ekstra på jentene i utformingen av skolegården, da blir det også en god skolegård for guttene. For dette er egentlig gode designprinsipper som gjør at alle kan ta det i bruk.
Vigdis Rishaug, landskapsarkitekt i Asplan Viak
Vigdis Rishaug er landskapsarkitekt. Hun har spesialisert seg innenfor temaet inkludering og fysisk aktivitet. Det handler om å oppnå optimale rammer og design for fysisk aktivitet og møteplasser for barn og unge på tvers av kjønn. Særlig stor oppmerksomhet har hun fått rundt Jentestrategien. I dette webinaret deler hun sin kunnskap om hva som får jenter i aktivitet.
Bli inspirert av Tverga som deler gode eksempler
Vi har også fått med oss Vegard Sines Petersen fra Tverga til å gjennomføre en skikkelig inspirasjonsøkt. Han vil åpne opp og få oss til å tenke utenfor boksen.
Kjenner du ikke til Tvergas arbeid? Tverga er et ressurssenter for egenorganisert idrett og fysisk aktivitet.
Men hva nå? Slik kan du bruke RØRE som verktøy til å realisere enkle installasjoner inne og ute
Vurderer dere et nærmiljøanlegg i tilknytning til skolen? Eller har dere andre tanker om tiltak som kan bidra til mer fysisk aktivitet? Viken fylkeskommune lyser i disse dager ut 15 millioner kroner gjennom RØRE-prosjektet. Mer fysisk aktivitet i skolen er en prioritet. Elsie Brenne er prosjektansvarlig for RØRE i Viken fylkeskommune. Hun bidrar med konkrete innspill til hvordan dere kan bruke RØRE-prosjektet som verktøy til å realisere slike prosjekter.
Vil du vite mer om hvilke muligheter RØRE-prosjektet kan gi din skole?
Sjekk også ut webinaret: RØRE – en mulighet for din skole
Les om hvordan søke RØRE-midler
Søknadsfrist 31.3.2022
Har du spørsmål rundt søknaden, ikke nøl med å ta kontakt med oss.